Specialistische zorg
voor klachten in het hoofd- hals- en kaakgebied
Onderdeel van
Fysio Michielsen-van Rossem

Nog betere samenwerking en meer opleidingen in duizeligheid maart 2024

In onze praktijk behandelen Truus Michielsen Laura van den Groenendaal (beiden manueel therapeut en orofaciaal fysiotherapeut) de patienten met complexe duizeligheid. De laatste jaren hebben we daarnaast intensief contact met andere fysiotherapeuten in onze regio die zich, net als wij, ook extra verdiepen in duizeligheid. In Veldhoven is dit Irene Hofkes van praktijk voor Fysiotherapie Veldhoven Zuid. En in Helmond zijn dat Joeri van Oeffel en Marjolein Mijs. Voor meer informatie kijk ook op hun websites: www.fysioveldhoven.nl en www.fysiovertigo.nl

Komende week volgt ook collega Laura van den Groenendaal de aanvullendde landelijke opleiding van het duizeligheidscentrum in Apeldoorn: Duizeligheid, disbalans en functionele / psychosomatische klachten. De andere collega's deden deze opleiding vorig jaar al.
De belangrijkste reden hiervoor is dat een groot aantal patiënten wordt gediagnosticeerd met PPPD. De klachten kunnen invaliderend zijn. Patiënten lopen vast in hun zoektocht naar een oplossing, omdat er vaak geen afwijkingen te vinden zijn. Ook voor fysiotherapeuten is het lastig om te bepalen welke behandelstrategie wenselijk is. Reguliere vestibulaire oefeningen helpen vaak niet of werken tegen. Na deze cursus is iedereen dus weer up to date met betrekking tot kennis en vaardigheden om onze patiënten met deze complexe klachtenbeelden te begeleiden en behandelen. Voor meer informatie kijk op PPPD (kno.nl) en PPPD; Persisterende Positionele Perceptie Duizeligheid | Duizeligheidscentrum
Op 12 april volgen we daarna samen het symposium: Duizeligheid bij de oudere mens "Grijs, Gruis & (nog niet) Gevallen". Ook hier hopen we onze kennis weer verder te vergroten. 
Dan zijn er later deze maand nog een avond met Agali Mert over zijn specifieke behandelmethode bij complexe duizeligheid.
Tot slot een Masterclass met Sonia Vovan, een expert uit Toronto over duizeligheid na een hersenschudding. Zo fijn dat jullie allemaal de kennis over duizeligheid willen delen met ons.