Specialistische zorg
voor klachten in het hoofd- hals- en kaakgebied
Onderdeel van
Fysio Michielsen-van Rossem

Nieuws

Meer bekendheid voor een Functionele neurologische Stoornissen (FNS) - april 2024

FNS Awareness Month april 2024

In april is het FNS Awareness Month! Tijdens deze maand willen wij zoveel mogelijk bekendheid creëren rondom FNS. Daaorom delen wij dit bericht graag en een aantal webisites waarop u informatie kan vinden. 

 

Lees verder.

Nog betere samenwerking en meer opleidingen in duizeligheid maart 2024

In onze praktijk behandelen Truus Michielsen Laura van den Groenendaal (beiden manueel therapeut en orofaciaal fysiotherapeut) de patienten met complexe duizeligheid. De laatste jaren hebben we daarnaast intensief contact met andere fysiotherapeuten in onze regio die zich, net als wij, ook extra verdiepen in duizeligheid

Lees verder.

Week van de aangezichtsverlamming: 1 tot 7 maart en 18 maart 2023.

Een aangezichtsverlamming heeft een enorme impact op de individuele persoon en zijn omgeving. Deze impact (fysiek, functioneel, psychosociaal) wordt vaak erg onderschat. Bovendien worden mensen die getroffen worden door een aangezichtsverlamming, nog te vaak geconfronteerd met onwetendheid en onbegrip.

Lees verder.

Webinar: de invloed van kaak, hoofd en hals op duizeligheid, tinnitus en hyperacusis 1 december 2022

11 november 2022

Op donderdag 1 december is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een webinar van de Stichting Hoormij over de invloed van kaak, hoofd en hals op duizeligheid, tinnitus en hyperacusis.

Lees verder.

Duizeligheid op TV bij Een Vandaag.

29 oktober 2022

Vandaag was duizeligheid en mogelijkheden tot herstel in het nieuws: op TV bij Een Vandaag!
Helaas weten niet alle artsen dat er speciaal opgeleide fysiotherapeuten zijn die u kunnen helpen met vestibulaire revalidatie.

Lees verder.

Landelijke cursus duizeligheid 8 en 9 september 2022.

8 september 2022

Vandaag bezocht ik met een aantal collega's de cursus duizeligheid, disbalans en functionele / psychosomatische klachten in Garderen die werd georganiseerd door het Apeldoorns Duizeligheidscentrum en Maastricht UMC.

Lees verder.

Het evenwichtsorgaan en duizeligheidsklachten: uitleg en ervaringsverhalen.

17 oktober 2021

Deze maand bezocht ik met collega's het symposium "Duizeligheid" in Woerden omdat het Apeldoorns duizeligheidscentrum 20 jaar bestaat. Wil jij ook weten hoe het evenwichtsorgaan werkt en waarom het ons soms zo duizelig kan maken? Klik dan op een van onderstaande links voor meer uitleg en voor ervaringsverhalen van duizelige patiënten.

 

Lees verder.

Kaakfysiotherapie effectief bij somatische tinnitis.

25 september 2021

Kaakfysiotherapie blijkt in 61% van de gevallen effectief bij somatische tinnitis waar problemen met het kaakgewricht of -spieren een rol bij spelen. Dat laat het promotieonderzoek zien van manueel orofaciaal therapeut Annemarie van der Wal.

Lees verder.

Breng je duizeligheids- en evenwichtsklachten in kaart voor een goede diagnose.

15 september 2021

Duizelig, overgeven, zwalken, draaierig en ten einde raad? Door het nauwkeurig omschrijven van je evenwichtsklachten aan de hand van de vragen .................

Lees verder.

Een collega orofaciaal fysiotherapeut was gisteren op de radio en vertelde over ons vak.

14 augustus 2021

De kaakfysiotherapeut krijgt het weer druk !

Vermoeide voeten, pijnlijke rug en een kater van de drank. Twintig jaar geleden waren dat wellicht de bekendste bijwerkingen van een festivalbezoek. 

Lees verder.

Online conferentie oorsuizen op 27 maart 2021.

20 maart 2021

Op 27 maart 2021 organiseert Hoormij.NVVS een Online Conferentie Oorsuizen. Ervaringsdeskundigen, behandelaren en onderzoekers vertellen je in een wervelend programma over tinnitus en de behandelopties. 

 

Lees verder.

Week van de aangezichtsverlamming 1 tot 7 maart.

25 februari 2021

In de week van de aangezichtsverlamming van 1 tot 7 maart 2021 bent u online van harte welkom op Café Faciale op zaterdag 6 maart a.s. om 14.30 uur. De uitnodiging is voor iedereen met een perifere aangezichtsverlamming en zijn / haar partner die er naar uitkijken om lotgenoten te ontmoeten. 
 

 

Lees verder.

Zorgverzekeringen en aanvullende pakketten fysiotherapie in 2021.

3 december 2020

De aanvullende zorgverzekering is voor een toenemend aantal mensen onbereikbaar, met zorg mijden als gevolg.
Kijk voor de beste aanvullende verzekering op: www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/  

 

 

Lees verder.

Webinar 'overprikkeling bij hersenletsel' terugkijken?

19 november 2020

Wil je meer weten over 'overprikkeling, een van de onzichtbare gevolgen van hersenletsel' ?
Vanavond was een uitzendig van 'Het Fitte Brein" met als gast dr. Tanja Nijboer. Zij is onderzoeker en universitair hoofddocent, verbonden aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht. 

Lees verder.

Update Corona maatregelen

19 oktober 2020
In navolging van de oproep van de overheid om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes, hebben wij de volgende aanvullende regels ingesteld in onze praktijk.

 

Lees verder.

Een weekend vol met duizeligheid !

10 oktober 2020
Dit weekend is volgeboekt met duizeligheidscursussen.

 

Lees verder.

Deze week de campagne om hoofd- en halskanker beter te herkennen.

21 september 2020
Van 21 t/m 25 september vindt de Make Sense Campagne plaats. Een tijdige diagnose is van levensbelang! 

 

Lees verder.

Webinar migraine

5 september 2020
Op de Internationale Dag van de Migraine, zaterdag 12 september, is een interactieve bijeenkomst te volgen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Lees verder.

Hoofdpijn bij kinderen. Eerste cursus na de zomervakantie.

23 augustus 2020
Nu we de zomervakantie achter ons hebben gelaten, mogen we diverse cursussen die zijn vervallen door COVID-19 weer in gaan halen! 
 

Lees verder.

Maatregelen in de praktijk i.v.m. COVID-19

2 juni 2020
Nu we weer groen licht hebben gekregen om de fysiotherapeutische zorg op te starten, gelden er speciale maatregelen in de praktijk. In onze praktijk zijn noodzakelijke aanpassingen doorgevoerd, zoals opgesteld door het RIVM in samenwerking met onze branchevereniging KNGF. Veiligheid en gezondheid van patiënten en therapeuten staan hierin voorop!  We vragen hierin uw medewerking en begrip, dat is de enige manier waarop we dit doel op een verantwoorde manier kunnen bereiken.

Lees verder.

Nieuwe website over klachten in hoofd, hals, nek en kaakregio

1 juni 2020
Ik was al lang van plan om een website te maken specifiek over klachten in hoofd, hals, nek en kaakregio maar had daar nooit eerder echt tijd voor. Door COVID-19 hebben we enige weken niet kunnen werken als fysiotherapeut. Deze vrije tijd heb ik gebruikt om deze website te bouwen.

Lees verder.